Tratament împotriva căderii părului

Alopecia apare atunci când procentul firelor de păr din faza telogenă crește, astfel că, prin cădere accelerată, părul se rărește fie uniform, fie în anumite zone ale scalpului.
Alopecia are cauze genetice și hormonale – alopecia androgenetică care afectează în special bărbații – sau cauze temporare, conjuncturale – dietă neadecvată, deficiență de vitamine, în special biotină, prezența unor boli infecțioase, metabolice sau autoimune, perioade de stres intens, alăptare etc. Pe măsură ce alopecia avansează, pentru persoana afectată poate să apară inclusiv o componentă psiho-socială prin pierderea încrederii și respectului de sine.
Tratamentul trebuie să înceapă imediat ce alopecia devine evidentă fiind mult mai ușor de încetinit procesul dacă se acționează de la începutul declanșării lui. Un alt aspect important al îngrijirii părului afectat de alopecie îl reprezintă asocierea în rutina de îngrijire a unor produse care nu se îndepărtează prin clătire și care la aplicare se masează bine la rădăcina firului de păr astfel încât să se favorizeze absorbția principiilor active. Se recomandă de asemenea produse gen fiole care sunt mult mai concentrate în principii active.