Produse pentru cuperoză

Cuperoza este o afecţiune inflamatorie cronică a pielii, care afectează în special persoanele cu piele sensibilă sau foarte deschisă la culoare. Apare cu precădere la femei, după vârsta de 30-40 ani.
Principalul simptom al cuperozei este înroșirea părții centrale a feței ca urmare a inflamării și dilatării vaselor sangvine de la acest nivel. Roșeața poate să fie intensă și persistentă timp mai îndelungat sau poate să apară / dispară funcție de anumite condiții. Pielea este uscată, dură, sensibilă și prezintă senzația de căldură. Apar telangiectaziile, așa-numitele pânze de păianjen colorate roșu-vinețiu, datorate dilatării venulelor și capilarelor, vase mici de sânge din piele.
Cremele cosmetice se folosesc zilnic și oferă un tratament adjuvant valoros pentru controlul simptomatologiei, ajutând la limitatea procesului inflamator, la calmarea tenului și la creșterea tonicității vaselor sangvine. O cremă adecvată, trebuie să conțină și ingredienți hidratanți, ingredienți care să refacă bariera cutanată și care să protejeze pielea de radiațiile solare.