Îngrijire păr uscat & deteriorat

La fel ca și pielea feței, părul însă este expus permanent agresiunii factorilor mediului înconjurător – poluare, radiații UV, variații de temperatură, etc – și este influențat direct de obiceiurile noastre cotidiene și de alimentație.
De asemenea, firul de păr este supus și degradării cauzate de procesul de îmbătrânire fiziologică și a celei accelerate, extrinseci. La nivelul cuticulei solzii de cheratină își pierd modul de dispunere etanșeizant, cortexul devine vulnerabil și fibrele de cheratină sunt afectate structural, se piede apă și lipidele sunt oxidate, rădăcina firului de păr și foliculul pilos sunt slăbite prin deficiență de nutrire și încetinirea proceselor metabolice și de diviziune celulară – keratinocitele sintetizează mai puțină cheratină. Ca atare, aspectul părului se modifică dramatic: își pierde strălucirea și flexibilitatea, devine mult mai friabil și se rupe ușor, vârfurile sunt despicate, este deshidratat și aspru, se încâlcește și se coafează mult mai greu, are tendința de a se electriza.
Un tratament complet al părului uscat și deteriorat trebuie să cuprindă ingredienți care acționează complementar și sinergic pentru refacerea structurală a cuticulei ceea ce implicit duce la protejarea cortexul cu fibrele proteice de cheratină și rezervele de apă din păr și pentru protejarea scalpului și stimularea activității la nivelul rădăcinii firului de păr